Elke houten plank slaat de CO2 op die door de boom wordt vastgelegd via fotosynthese. Ons doel is dat de koolstof lange tijd opgeslagen blijft.
Zorgvuldig geselecteerde materialen
Verantwoord inkopen – FSC®-certificering
Het is van cruciaal belang om bossen te behouden voor de vitale rol die ze spelen in de koolstofopname, als habitat voor de biodiversiteit en voor het ondersteunen van menselijke gemeenschappen die afhankelijk zijn van bomen als natuurlijke hulpbron. De FSC®-certificering garandeert duurzaam beheer van de bossen waar het massieve hout van onze producten uit afkomstig is. Het keurmerk waarborgt dat het bos op verantwoordelijke wijze wordt gekapt met bescherming van de biodiversiteit en dat de houtkap tevens sociaal en economisch voordelig is voor lokale gemeenschappen. De gebruikte bosbouwmethoden zijn gericht op het behoud van de diversiteit op gebied van fauna en flora en op het langetermijn behoud van het bos zelf.
In 2023 was 55% van onze massief houten producten FSC®-gecertificeerd.
Repareerbaarheid – Behoud van de natuurlijke hulpbron: houten meubels voor toekomstige generaties
In tegenstelling tot synthetische materialen of composieten onderscheidt massief hout zich door zijn robuustheid en weerstand. Hout is bestand tegen de tand des tijds en dagelijkse slijtage zonder zijn tijdloze pracht te verliezen. De repareerbaarheid van meubels verlengt de levensduur en leidt tot minder gebruik van grondstoffen. Door meubels te repareren en dus minder nieuwe meubels te kopen, vermindert u de vraag naar de productie van nieuwe materialen, energie en natuurlijke hulpbronnen die nodig zijn voor die productie.
Waar we van afzien
Om u robuuste en repareerbare producten te bieden die lang meegaan, hebben we gekozen voor massief hout. We hebben ook van een aantal dingen afgezien. We gebruiken geen MDF (Medium Density Fibreboard) meer, dat een veel lagere repareerbaarheid heeft dan massief hout.
Verder gaan dan de Europese verordening REACH
In Europa zijn we onderworpen aan de Europese verordening REACH (Registratie, Evaluatie en Autorisatie en restrictie van Chemische stoffen). Het heeft tot doel de menselijke gezondheid en het milieu te beschermen tegen de risico's van chemische stoffen.
Om u gezonde producten te kunnen bieden, gaan we verder dan deze verordening en verbieden we in onze producten de aanwezigheid van stoffen die als zorgwekkend worden beschouwd.
Textiel: OEKO-TEX® STANDARD 100-certificering
De OEKO-TEX-certificering betreft textielproducten. De textielindustrie is een van de meest vervuilende ter wereld. De processen van deze industrie vervuilen de bodem, beïnvloeden de kwaliteit van het water, wat leidt tot de aantasting van ecosystemen en daarmee van de biodiversiteit.
De OEKO-TEX® STANDARD 100-certificering van de stoffen voor onze zittingen en vloerkleden zorgt ervoor dat het textiel of de producten die tijdens de productie worden gebruikt veilig zijn voor mensen (werknemers of consumenten) en het milieu. Het heeft tot doel te garanderen dat grondstoffen of afgewerkte producten geen giftige stoffen bevatten.